Topnyhed: EU-Kommissionens reformpakke om databeskyttelse bliver præsenteret på Databeskyttelsesdagen 2012

Den længe barslede reform af den europæiske databeskyttelse vil blive præsenteret af EU-Kommissionen på Databeskyttelsesdagen 2012.

EU´s persondatadirektiv fra 1995, som den danske persondatalov fra 2000 bygger på, har ifølge politikere, organisationer og eksperter fra hele Europa længe trængt til en revision. Anledningen har først og fremmest været den teknologiske udvikling samt fremkomsten af sociale netværkstjenester. Ændringsproceduren tog for alvor fart da både EU-Kommissionen såvel som Artikel 29-gruppen (repræsentanter for datatilsynene i EU) samt Europarådet i løbet af 2009 og 2010 gennemførte offentlige konsultationer, hvor alle har kunnet bidrage, dvs. privatpersoner, organisationer og offentlige myndigheder. Man kan roligt sige at alt hvad der kan krybe og gå af ekspertise indenfor databeskyttelse og privacy har givet deres besyv med.

Det er nemlig en kompliceret lovgivning, der har enorm stor indvirkning ikke alene på hver enkelt borger, myndighed eller virksomhed i Europa, men EU´s regelsæt har og vil få kolossal indflydelse på den globale digitalisering og dermed for resten af verden.

Der er under processen fremkommet mange gisninger om indholdet bl.a. baseret på udtalelser fra EU-Kommissionen, som har varslet mere ansvarlighed, bedre retshåndhævelse og harmonisering samt fremført principper som retten til at blive glemt, gennemsigtighed, privacy som standardindstilling på en pc og andet IT udstyr (indtænke databeskyttelse i selve teknologidesignet fra start og brug af privatlivsfremmende teknologier) samt beskyttelse uanset i hvilket land data befinder sig.

Men nu er det kommet så vidt at vi langt om længe kan få syn for sagn, idet Databeskyttelsesdagens konference 27. januar 2012 i København udover en konference i Brussels vil være det allerførste arrangement i Europa, hvor reformpakken vil blive præsenteret for offentligheden.  Ifølge den fastlagte tidsplan forholder det sig nemlig således, at reformpakken, efter udløbet af den obligatoriske såkaldte  interservice consultation, der er i gang i øjeblikket, formelt vil blive overdraget af EU-Kommissionen til den danske regering, der per 1. januar 2012 varetager EU-formandskabet for årets første halvår, 25. januar 2012 på et møde i København.

Konferencens organisations- og programkomite er naturligvis meget glad for og stolt over at kunne lægge værtskab til en sådan storslået begivenhed, der vil give deltagerne en unik og eksklusiv førstehåndsinformation om EU-Kommissionens forslag til den kommende lovgivning om databeskyttelse i Europa og dermed i Danmark.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: