Konferenceprogrammet for Databeskyttelsesdagen 2013 er på vej

Organisations- og programkomiteen har afholdt sit første møde og planlægningen af næste års konference er i fuldt sving.

Databeskyttelse er kompliceret stof og emnet er umiddelbart svært at viderebringe til en større kreds. Udfordringen består i at formidle et højt fagligt indhold på en inspirerende og let forståelig måde.

Samtidig er det vigtigt at kunne kommunikere data- og privatlivsbeskyttelse i en digitaliseret og globaliseret verden på tværs af faglige og erhvervsmæssige kompetencer og interesser. IT-professionelle, der f.eks. arbejder med It-sikkerhed bør kende persondataloven ligesom en bachelor i softwareudvikling må vide meget om principperne for privacy by design og hvad privatlivsfremmede teknologier er for noget. På den anden side må juristen have en stor teknologisk forståelse ligesom f.eks. politikere bør vide på hvlken måde kryptologi kan sikre databeskyttelsen.

Databeskyttelsen er nemlig ikke stærkere end det svageste led i kæden. Vi kender til problematikken med hensyn til eksempelvis fødevaresikkerhed og rent miljø.

Databeskyttelse er ikke kun forbeholdt en elite, men vedrører os alle, fordi den som udgangspunkt sætter det enkelte menneske i centrum og dermed har stor betydning i alle mulige dagligdags sammenhænge.

I år blev skelsættende med Europa-Kommissionens præsentation af reformpakken for en ny databeskyttelse. Der er nu igangsat en proces i de enkelte EU-medlemslande, hvor lovgivningsmagten og civilsamfundet etablerer en konstruktiv dialog. Databeskyttelsesdagen vil gerne bidrage til denne dialog og bringe debatten videre.

Trine Bramsen MF (S), Folketingets officielle vært for Databeskyttelsesdagen og Karina Lorentzen Dehnhardt, formand for Folketingets retsudvalg vil begge aflevere et indlæg.

På konferencen vil endvidere en repræsentant for Europa-Kommissionen komme med en statusrapport og perspektivering af reformpakken. Derudover vil bl.a. professor Ivan Damgård, der er Danmarks førende ekspert på området, fortælle om kryptologiens muligheder. Endelig vil både Datatilsynet, Digtaliseringsstyrelsen samt professor Peter Blume igen som ved Databeskyttelsesdagen 2012 bidrage med højaktuelle og relevante indspark.

Panelet til den indlagte debat vil omfatte en række spændende og engagerende eksperter og debattører.

Det endelige konferenceprogram forventes offentliggjort medio december 2012.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: