Justitsministeren åbner Databeskyttelsesdagen 2014

Karen Hækkerup, Socialdemokratiet. Integrations- og Socialminister.

Justitsminister Karen Hækkerup holder åbningstalen på Databeskyttelsesdagens konference på Christiansborg 28. januar 2014.

Karen Hækkerup er netop tiltrådt som justitsminister, som afløser for Morten Bødskov, der i år bød velkommen til Databeskyttelsesdagen 2013.

Den 28. januar er af Europarådet indstiftet som international databeskyttelsesdag og fejres i 2014 for 8. gang. Den 28. januar er valgt, fordi konvention 108 også benævnt den europæiske konvention om beskyttelse af det enkelte menneske i forbindelse med elektronisk databehandling af personoplysninger blev vedtaget på denne dato i 1981 med ikrafttræden 1. oktober 1985 og ratificeret af Danmark 6. oktober 1989. Konventionen er en hjørnesten i europæisk databeskyttelse og privacy og forløberen for EU´s databeskyttelsesdirektiv fra 1995.

Databeskyttelsesdagen 2014 markeres flere steder i Danmark med konferencen på Christiansborg Slot, som dagens højdepunkt.

For tiden opfattes databeskyttelsen af mange som værende under pres i Danmark så vel som i hele Europa både fra visse erhvervsorganisationers side som fra politisk hold, hvilket især har manifesteret sig i forbindelse med Kommissionens forslag til reformpakke, der blev lanceret i 2012. Den senere tids afsløring  af NSAs omfattende overvågning og samarbejde med andre landes efterretningstjenester rejser endvidere det spørgsmål, om beskyttelse af privatlivet er illusorisk i et moderne digitaliseret samfund.

Det er altid relevant at vide hvad regeringen har at sige, men set i det ovennævnte lys, vil der nok være en del, der i særlig grad vil lytte til justitsministerens tale.

At justitsminister Karen Hækkerup har sagt ja til at holde åbningstalen på Databeskyttelsesdagen understreger under alle omstændigheder, at regeringen prioriterer beskyttelsen af den enkelte danskers personlige oplysninger. Det kan organisations- og programkomiteen kun notere sig med stor tilfredshed.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: