Konferenceprogrammet for Databeskyttelsesdagen 2015 er nu offentliggjort

Konferenceprogrammet for 4. nationale konference i anledning af Databeskyttelsesdagen 28. januar 2015 på Christiansborg er nu offentliggjort.

Som ved de tidligere arrangementer fastholder organisationskomiteen og programkomiteen konferencens faglige indholdsprofil som lavpraktisk og med en dansk indfaldsvinkel. Deltagerne skal i høj grad kunne forvente ikke alene at blive opdateret på den nyeste fagviden, men også at være i stand til umiddelbart at kunne træffe mere præcise beslutninger.

Konferencens titel er “Databeskyttelsens dilemmaer”

Vi skal hver dag træffe nogle valg og ofte nogle svære valg, fordi hensyn og interesser ofte er modsatrettede. Vi lever i en verden, hvor vi skal balancere synspunkter og argumenter og afveje dem mod hinanden. Det gælder også, når databeskyttelsen mere og mere er inde over mange af dagligdagens beslutninger. Hvordan og hvornår føler vi os overbevist om, at vi har trukket det rigtige valg ?

Der bliver sat fokus på en række emner, som både  er aktuelle og som perspektiverer problemstillingen eller udfordringen og forhåbentlig kan starte en engagerende debat, der er blevet mere og mere vigtig og nødvendig på baggrund af det sidste års tid med overraskende databrud og afsløringer af overvågning både i Danmark og i udlandet med vidtrækkende konsekvenser til følge.

Temaerne er:

  1. Arbejdsgiver/lønmodtager
  2. Sundhedsregistre og beskyttelse af patientdata
  3. Indførelse af ny teknologi
  4. Etiske, juridiske og praktiske værdikonflikter i dansk lov og EU-ret samt
  5. Sikkerhed og retssikkerhed

Det sidste tema afvikles som den afsluttende paneldebat.

For enhver, der beskæftiger sig med databeskyttelse er det vigtigt at vide hvad retstilstanden er på området. Derfor er det en selvfølge, at den centrale myndighed, nemlig Datatilsynet, får lejlighed til at “aflægge årsrapport” om det seneste års afgørelser og iagttagelser.

Siden  EU´s reformpakke blev lanceret i 2012 i København på selve Databeskyttelsesdagen, som et af de første steder i Europa, har der været en livlig offentlig debat og været ført intense forhandlinger i alle EU-lande samt  i Ministerrådet og i EU-Parlamentet. For udenforstående har det været svært at følge med og få en fornemmelse af hvor det bærer hen. Den seneste officielle udmelding gentager, at en ny databeskyttelsesregulering vil blive gennemført i løbet af 2015. På konferencen kan man få den allerseneste og fuldstændige opdatering om status fra den ledende embedsmand i EU´s maskinrum.

Hvad man kan forvente sig om den kommende danske persondatalovgivning vil Danmarks førende juridiske ekspert, professor Peter Blume give et bud på.

På konferencen vil Databeskyttelsesdagen Pris for første gang blive uddelt til en person eller organisation, der har ydet et særligt bidrag til fremme af databeskyttelsen i Danmark.

Organisationskomiteen og programkomiteen er overbevist om, at have sammensat et spændende og indholdsrigt program samt formået at få en række af øjeblikkets fremstrædende personligheder til at medvirke og glæder sig til at byde alle interesserede velkommen.

Klik her for tilmelding til konferencen.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: