Justitsminister Søren Pind holder åbningstalen til konferencen Databeskyttelsesdagen 2016

Portræt

Formanden for programkomitéen, advokat Catrine Søndergaard Byrne udtaler i forbindelse med offentliggørelsen af konferenceprogrammet for Databeskyttelsesdagen 2016:

“Allerede på Folkemødet på Bornholm i juni 2015 udtrykte Søren Pind stor interesse for persondataområdet, hvilket senere blev fulgt op med etableringen af et persondatakontor i ministeriet, da han var udnævnt til justitsminister. Programkomitéen for konferencen Databeskyttelsesdagen sætter stor pris på, at Søren Pind fastholder dette fokus og har sagt ja til at holde åbningstalen på konferencen. Vi ser frem til at høre regeringens og justitsministerens eget syn på persondatareguleringen i Danmark og EU – måske endda med baggrund i en vedtaget ny persondataforordning.

Beskyttelse af vores personlige data bliver stadig mere højaktuelt og højspændt, i takt med at danskernes opmærksomhed om brug af deres personlige data stiger. Databeskyttelsesdagens hovedtema er i 2016 derfor “Ansvarlighed – fair og transparent databehandling”.

For første gang vil konferencen i 2016 være en heldagskonference, hvor programmet om formiddagen er af mere generel karakter med indlæg fra toneangivende aktører. Deltagerne vil igen have mulighed for at høre “inside news” fra EU-Kommissionen og status på – og måske præsentation af – den kommende persondataforordning. Der vil herudover blandt andet være indlæg om digital forvaltning ved Folketingets Ombudsmand samt om Datatilsynets rolle nu og i fremtiden ved Datatilsynets nye direktør. Endelig rundes formiddagens program af med et mere praktisk fokuseret indlæg fra Novo Nordisk, som præsenterer deres arbejde med persondatabeskyttelse.

Om eftermiddagen får deltagerne mulighed for at gå i dybden med to aktuelle temaer, der hver vinkles fra tre relevante aktører og rundes af med en paneldebat. Først om Smart City, der også byder på et måske skræmmende blik ind i fremtiden, præsenteret ved Institut for Fremtidsforskning. Dagens andet eftermiddagstema er “Borgernes persondatabeskyttelse i kommercielle sammenhænge”, hvor der kommer fokus på compliance og dataetik, blandt andet med indlæg fra Experian.

Igen som noget nyt vil deltagerne i løbet af dagens pauser have mulighed for at hilse på medarbejdere fra Datatilsynet og måske få en snak om særlige problemstillinger.”

Se hele konferenceprogrammet her.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: