Databeskyttelsesdagens Pris 2016 går til PLO

Årets prisvinder formanden for PLO Christian Freitag, justitsminister Søren Pind samt formanden for prisjuryen, Ian Erdmann

Årets prisvinder formanden for PLO Christian Freitag, justitsminister Søren Pind samt formanden for prisjuryen Ian Erdmann

 

Kl. 9 torsdag d. 28. januar uddelte Justitsminister Søren Pind på Christiansborg ”Databeskyttelsesdagens pris 2016”. Det skete på en fuldt booket konference om databeskyttelse for myndigheder og virksomheder, der afholdtes i anledning af EU’s databeskyttelsesdag d. 28. januar.

Prisen gives som anerkendelse til individer, organisationer eller virksomheder, som har gjort en særlig bemærkelsesværdig indsats til fordel for databeskyttelsen. Databeskyttelse er på agendaen hos mange virksomheder og myndigheder, både grundet en række skandaler og nye skrappe krav fra EU.

En prisjury har voteret og udvalgt nedenstående som finalister til at modtage prisen, blandt en lang række indstillede kandidater udvalgte man tre finalister:

DAMD-sagen – satte fokus på, at datafangst skal følge reglerne. Beskytter data og borgernes tillid
Jurykommentar: PLO ved Christian Freitag anerkendes for at få skabt opmærksomhed om, at grundlaget for at indsamle og behandle borgernes data skal være i orden. Det er helt afgørende for fortsat at kunne indsamle og anvende data til forskning, udvikling og behandling, uden at miste borgernes tillid. Juryen håber, at sagen vil være med til at sikre, at der fremadrettet er bedre styr på om indsamling og anvendelse af sundhedsdata sker i overensstemmelse med reglerne.
Læs mere om emnet: http://www.laeger.dk/portal/page/portal/LAEGERDK/Laegerdk/Nyheder?public_visningsType=1&public_nyhedsId=96689
Pressekontakt: Christian Freitag, formand for PLO, de praktiserende lægers organisation via pressechef Jonas Heltberg, 29 62 40 80 joh.plo@dadl.dk

Microsoft – gået rettens vej for databeskyttelse og kommercielle beslutninger der giver forbrugerne valgmuligheder i forhold til geografisk placering af data
Jurykommentar: Microsoft anerkendes for at tage en principielt standpunkt og via domstole få testet retsgrundlaget for udlevering af europæiske borgeres data til udenlandske myndigheder. Samt for at arbejde for at borgere i EU der måtte have særlige geografiske ønsker til placeringen af deres data, kan beholde dem i datacentre på europæisk jord. Det er opsigtsvækkende for en international aktør, og viser en forståelse for lokale ønsker om databeskyttelse. Sagen er et opløftende eksempel på, at det er muligt at forene kommercielle interesser med databeskyttelse.
Læs mere – https://news.microsoft.com/europe/2015/11/11/45283/
Læs mere – http://digitalconstitution.com/
Pressekontakt vedr. finalisten Microsoft: Ole Kjeldsen, Teknologidirektør Microsoft, Mobil 40 90 41 48, olek@microsoft.com

Codex – Hjælper lærere i Folkeskolen med at undervise i digital adfærd og databeskyttelse
Jurykommentar: Codex har udviklet og udbredt undervisningsmateriale til 300 skoler og 10.000 elever om sikker digital adfærd. Juryen finder det prisværdigt, at der her gøres en indsats med potentiale for at forankre sig dybere og hos afgørende målgrupper over en længere tidshorisont. Juryen håber, at anerkendelsen vil give mulighed for videreudvikling og yderligere forankring af Codex og opfordrer generelt til flere aktiviteter, der husker en forebyggende, vedvarende og tidlig indsats til gavn for databeskyttelsen.
Læs mere – http://codex.agency/#welcomeagent
For pressekontakt vedr. finalisten Codex: Rasmus Theede, formand for Rådet for Digital Sikkerhed, mobil 91375600, rasmus.theede@digitalsikkerhed.dk. Hovedaktør bag initiativet sammen med Digitaliseringsstyrelsen og IT-Branchen.

Og vinderen er… PLO for DAMD-sagen
”Vinderen af databeskyttelsesdagens pris 2016 er PLOs formand Christian Freitag for DAMD-sagen. Christian Freitag anerkendes for at få skabt opmærksomhed om, at grundlaget for at indsamle og behandle borgernes data skal være i orden. Det er helt afgørende for fortsat at kunne indsamle og anvende data til forskning, udvikling og behandling, uden at miste borgernes tillid. Juryen håber, at sagen vil være med til at sikre, at der fremadrettet er bedre styr på om indsamling og anvendelse af sundhedsdata sker i overensstemmelse med reglerne,” udtaler prisjuryens formand Ian Erdmann.

”Juryen ønsker de øvrige finalister Microsoft samt Codex tillykke med den delte 2. plads. Begge tjener til stor inspiration for den indsats myndigheder og kommercielle aktører bør tage fremover til gavn for databeskyttelsen,” udtaler prisjuryens formand Ian Erdmann.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: