Indlægsholdere og paneldeltagere 2012

Peter Blume, professor, dr. jur., Det Juridisk Fakultet, Københavns Universitet

Underviser bl.a. i persondataret. Har skrevet artikler og bøger vedrørende databeskyttelsesret, herunder Databeskyttelsesret (3.udg. 2008) og Persondataretten – nu og i fremtiden (2010). Medlem af registerlovsudvalget (Betænkning 1345/1997), medlem af Datarådet (siden 1999).

Trine Bramsen, Medlem af Folketinget, Socialdemokratiet

Cand. Scient. Soc. 2007. Forskningsassistent, Københavns Universitet, fra 2006 til 2007. Seniorkonsulent, Deloitte Business Consulting, fra 2007 til 2011. Medlem af Folketinget 2011. It- og teleordfører fra 2011. Formand for Udvalget for Udlændinge- og Integrationspolitik fra 2011. Medlem af Erhvervs-, Vækst- og Eksportudvalget, Forsvarsudvalget, Udvalget for Forskning, Innovation og Videregående Uddannelser, Europaudvalget og Ligestillingsudvalget fra 2011.

Janni Christoffersen, direktør, Datatilsynet

Cand.jur 1987. Fuldmægtig i Civilretsdirektoratet 1987-1990. Fuldmægtig og konsulent i Justitsministeriet 1990-98. Sideløbende fungeret som anklager ved byret og landsret. Endvidere været medlem af Flygtningenævnet og Arbejdsmarkedets Ankenævn. Kontorchef i Justitsministeriets Personalekontor 1998-2002. Udnævnt til direktør i Datatilsynet i 2002.

Laura Corrado, Deputy Head of Unit, Data protection, European Commission, Directorate-General Justice

Laura Corrado har en universitetsgrad i  International law fra Universitetet i Perugia, Italien og har desuden erhvervet en master i European Political and Administrative Studies fra College of Europe i Brugge, Belgien. Før Laura Corrado blev ansat i Europa-Kommissionen i 2001 har hun været tilknyttet  Fakultetet  for  International Ret og International Organisation ved Universitetet i Perugia som assistent og derefter udøvet forskning og undervisning  ved  European Institute of Public Administration i Maastricht, Nederlandene.

Klaus Kvorning Hansen, direktør, PenSam, Formand for Dansk-IT

Klaus Kvorning Hansen har arbejdet med it siden 1988. Først som systemkonsulent og siden i forskellige lederstillinger i den finansielle sektor. Siden 2006 har Klaus været direktør for området Udvikling og service i PenSam Liv med ansvaret for PenSam’s udviklingsafdeling, HR-afdeling, interne serviceafdeling (inkl. it) og juridiske afdeling. Klaus har desuden ansvaret for at gennemføre PenSam’s strategiprocesser og at sikre strategiens forankring i virksomheden. I maj måned 2009 blev Klaus Kvorning Hansen formand for Dansk-IT.

Gry Hasselbalch,  projektleder, Medierådet for Børn og Unge

Gry arbejder i Medierådets EU videncenter for børns og unges brug af digitale medier. Centret beskæftiger sig på nationalt og internationalt plan med udfordringer og muligheder for børn og unge i den digitale tidsalder.

Anette Høyrup, chefrådgiver, Forbrugerrådet

Cand. jur. Anette Høyrups sagsområder er persondatabeskyttelse, markedsføring på nettet, ny teknologi og ophavsret. Anette er medlem af  Videnskabsministerens IT-sikkerhedskomité, Dansk IT’s råd for sikkerhed og persondatabeskyttelse, Dansk Internetforum (DIFO) og DK-Hostmasters bestyrelse, DI/ITEKs privacy-netværksgruppe, Kulturministeriets udvalg om ophavsrettigheder på internettet, Medierådet for børn og unges udvalg om nye medier samt Forbrugerklagenævnets Forretningsudvalg.

Bertel Haarder, 1. næstformand for Folketinget, forhv. minister

Kandidat i statskundskab med speciale i Grundtvigs frihedssyn, Aarhus Universitet, 1970. Medlem af Folketinget fra 1975. Tidligere 
indenrigs- og sundhedsminister, undervisningsminister, minister for nordisk samarbejde, kirkeminister,  integrationsminister, udviklingsminister, europaminister og forskningsminister 1982-1993 og fra 2001-2011. Medlem af Europa-Parlamentet 1994-2001, næstfmd.,1997-1999. Næstfmd. og udenrigsordfører i Europa-Parlamentets liberale gruppe, ELDR 1999-2001. Forfatter af Parlamentets menneskerettighedsrapport 1998-1999. Medlem af Europa-Parlamentet 1994-2001, næstfmd.,1997-1999. Næstfmd. og udenrigsordfører i Europa-Parlamentets liberale gruppe, ELDR 1999-2001. Forfatter af Parlamentets menneskerettighedsrapport 1998-1999. 
Medlem af Folketingets Præsidium fra 30. september 2011.

Morten Jørsum, fuldmægtig, Digitaliseringsstyrelsen, Finansministeriet

Cand. mag. Morten Jørsum arbejder med at identificere mulighederne ved brug af cloud computing og samtidig fjerne barriererne, så den offentlige sektor kan anvende cloud computing.

Henrik Kilsgaard, afdelingsdirektør, direktionssekretariatet, Danske Bank

Cand. Jur. 1984. Ansat i Danske Bank siden 1991. Medlem af Finansrådets arbejdsgruppe om persondatalovgivningen og arbejdsgruppe om lov om finansiel virksomheds videregivelsesregler.

Frederik Kortbæk, direktør, FK Consulting, formand for organisations- og programkomiteen

Cand. jur. 1980. Koordinator i Dansk Privacy Netværk 2007.  Mere end 25 års erfaring i sikkerhedsbranchen. Formand for Sikringsbranchen 1987-1992. Medlem af Det Kriminalpræventive Råds plenarforsamling på vegne af Det Danske Handelskammer 1988-1992. Koordinator i Danish Biometrics 2008. Associeret  medlem af The Jean Monnet European Centre of Excellence, University of Leeds 2009. Er og har været medlem af den rådgivende komite for flere forskningsprojekter om biometri og privacy. Medlem af Enisa Stakeholder Forum on Emerging and Future Risks 2008-2010. Medlem af  Enisa Awareness Raising Community 2008.

Thomas Myrup Kristensen, Head of Policy, Facebook Nordic

Ansvarlig for  Facebooks offentlige og opsøgende engagement i Sverige, Danmark, Finland og Norge. Thomas Kristensens fokus er på innovation,  internet-økonomi, online reklame og privatlivets fred. Før Thomas kom til Facebook i 2011, har  han tilbragt seks år i Bruxelles for Microsoft Europa og har tidligere haft ansættelse som specialkonsulent i  Ministeriet for Videnskab, Teknologi og Udvikling.

Birgitte Kofod Osen, CSR chef, Tryg

Cand. jur. & Ph.D. Birgitte Kofod Olsen har været ansat i Institut for Menneskerettigheder i perioden 1994-2009, sidst som vicedirektør. Ekstern lektor, Københavns Universitet 1992-2008. Hendes speciale er privacy.

Pernille Tranberg, redaktionel udviklingschef  og strategisk rådgiver, Berlingske Media

Pernille Tranberg har tidligere været chefredaktør for Tænk og tænk.dk og journalist på Politiken. Forfatter til 4 bøger og i gang med en 5. om at beskytte sin identitet i den digitale verden. Pernille er også foredragsholder om digitale tendenser, sociale medier og digitale forretningsmodeller.

Henrik Udsen, professor, dr. jur., Det Juridisk Fakultet, Københavns Universitet

Henrik Udsen arbejder bl.a. med persondataret. Henrik er endvidere næstformand i Dansk IT og tidligere medlem af IT-sikkerhedskomiteen under Videnskabsministeriet.

Søren Duus Østergaard, direktør,  Duus Communications ApS

Ekstern lektor i eGovernment, IT-Universitetet. Tidligere Senior eGovernment Advisor IBM Europe, Middle East & Africa. Medlem af Teknologirådets bestyrelse 2002-2008. Medlem af Teknologirådets repræsentantskab 2009-. Medlem af Grønlands IT-råd 2007-2009. Formand for Alexandra Instituttets forskningscenter for sikkerhed 2007-2009. Medlem af Experimentariums præsidium 1989-. Ex-præsident for Kongelig Mayestaits Acteurs (Studenterrevyen i København). Udgiver interaktiv historie om Danmarks Besættelse. Forfatter til Historien om Kgl. Mayestaits Acteurs m.v.

Kim Aarenstrup, Information Security Executive, IBM Nordic

Council & Executive Chairman, Information Security Forum (ISF). Tidligere næstformand i Rådet for større IT-Sikkerhed. Tidligere Chief Information Security Officer hos A.P. Moller – Maersk.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: