Konferenceprogram 2014

Konferenceprogrammet for Databeskyttelsesdagen 2014, tirsdag 28. januar 2014 i Fællessalen på Christiansborg Slot

Konferenceleder: Kim Østrup, adjungeret professor, forhv. vicedirektør i IBM Danmark A/S

Kl. 8.00 – 8.30

Indregistrering

Kl. 8.30 – 8.40

Velkomst ved Justitsminister Karen Hækkerup

Kl. 8.40 – 9.10

Oplæg: Overordnet juridisk rids

Indhold: Afgrænsning af centrale begreber som dataansvarlig, databehandler, databehandleraftale, relevante regler i persondataloven og kort om praksis

Oplægsholder: Lena Andersen, kontorchef, Datatilsynet

Kl. 9.10 – 9.45

Oplæg: Udvælgelse af databehandlere

Indhold: Hvordan måles en databehandlers modenhed, hvordan kontrolleres databehandleren bedst muligt (tredjepartsrapporter, on-site audits, mv.) ?

Oplægsholdere: Charlotte Pedersen, Director, Deloitte og Astrid Morales Hansen, Head of IT Governance, Risk and Compliance hos Saxo Bank A/S

Kl. 9.45 – 10.15

Oplæg: IT-sikkerhed set fra leverandørens side

Indhold: Hvordan er det at være databehandler og imødekomme krav, pris mv.

Oplægsholder: Rasmus Kærsgaard Theede, områdedirektør, KMD Group Security

Kl. 10.15 – 10.30

Pause

Kl. 10.30 – 11.00

Oplæg: Kontraktens juridiske faldgruber

Indhold: Hvor går det sædvanligvis galt for kunderne i cloud-processen, og hvordan kan det imødegås kontraktuelt? Hvad er temperaturen på markedet, hvad er leverandørerne typisk villige/ikke villige til at acceptere ift. kontrol?

Oplægsholder: Pia Jee Skou Eilertsen, advokat, partner, Novi advokater

Kl. 11.00 – 11.30

Oplæg: Best practice privacy for virksomheder og myndigheder i fremtiden efter NSA, Prism, Bullrun, mv.

Indhold: Praktiske eksempler med brug af kryptering og open source

Oplægsholder: Ole Tange, bestyrelsesmedlem i IT-politisk forening

Kl. 11.30 – 12.00

Oplæg: EU data privacy agenda

Indhold: Status på reformpakken og kontakt til USA vedr. overvågning

Oplægsholder: Thomas Zerdick, Head of Sector “Data protection reform”, Unit C.3 Personal Data Protection, DG Justice, European Commission

Kl. 12.00 – 13.00

Paneldebat

Panel: Trine Bramsen, retsordfører for S, Peter Blume, professor, Dr. Jur., Juridisk Fakultet, Københavns Universitet, Lena Andersen, kontorchef, Datatilsynet, Thomas Zerdick, DG Justice, European Commission

Moderator: Birgitte Kofoed Olsen, CSR chef, Tryg og formand for Rådet for Digital Sikkerhed

Kl. 13.00 – 13.45

Frokost på Christiansborg

Der tages forbehold for mindre ændringer i konferenceprogrammet

4 Comments on “Konferenceprogram 2014

 1. Tiden er løbet fra kryptering in transit. Nu skal der være end-to-end isolering af transaktioner – både af hensyn til sikkerheden og økonomien.

  I praksis har det ført til en ekstrem magtkoncentration og systematisk misbrug af “samtykke” til legitimering af det organiseret svindel til både at etablere kontrol over markedsdannelse og en tiltagende bureaukratisering af den offentlige sektor.

  Praksis har vist at data misbruges til det maksimalt mulige i både den offentlige sektor og private infrastruktur. Samtidig at Datatilsynsmyndighederne er magtesløse, fordi misbruget sker skjult i store it-systemer udenfor rækkevidde.

  Parallelt med at samfundsøkonomien undermineres af falske påstande om værdien af at sætte borgerne og samfundsprocesserne under stadigt mere centraliseret kontrol, så undermineres it- og datasikkerheden.

  Programmet er fastlåst i illusionen om udefineret samtykke og kommer end ikke ind på hverken problemer eller løsninger, hvorved meningen forsvinder i noget meningsløs juristeri.

  Den eneste vej som fører til holdbare løsninger er at flytte kontrollen over transaktionen tilbage til borger og forbruger, således at man kan sikre isoleringen og kontrollen af processerne for enden af værdikæderne. Samtykke betyder dermed i praksis hvor mange data borgeren giver adgang til i transaktionen fremfor at borgeren afkræves et pseudo-samtykke til usikre systemer som fører til systematisk misbrug af data.

  I praksis kræver det at man kan gennemføre både kommercielle transkationer og offentlige services uden borger og borgerens devices identificeres overfor servere.

  Øvelsen skal derfor vendes på hovedet, således at man tager udgangspunkt i sikre transaktioner og spørger hvordan man kan opnå ønskede aspekter såsom genbrug af viden og forebyggelse af kriminalitet foretaget af borgeren (såsom skatteunddragelse, pengehvidvask etc.).

  Som vi ser i f.esk. Digital Forvaltning er man dårligt begyndt at tage hul på opgaven med at sikre eller effektivisere den offentlige sektor. Man hænder fast i et forældet paradigme fra før internettet og skaber den ene skadelige monopol-konstruktion efter den anden, som på samme tid ikke kan levere fantasiforestillingerne om besparelser, men rent faktisk FORDYRER og forværrer muligheden for både at effektivisere og sikre den offentlige sektor.

  • Databeskyttelsesdagens programkomite modtager gerne, og helst i god tid inden arrangementets afholdelse, forslag til aktiviteter og konferenceindhold.
   Både organisationskomiteen og programkomiteen er af den opfattelse, at det vil være mest relevant for de fleste, at programlægningen fortrinsvis tager udgangspunkt i gældende og fremtidig lovgivning samt god praksis.
   Konferencen har desuden som en naturlig del indlagt en opsamlende og generel paneldebat, hvor det netop er meningen at alle kan deltage og give deres besyv med.
   Du er velkommen til at tage del i debatten og fremføre dine personlige holdninger og visioner.

 2. Tak for en spændende og lærerig konference på Databeskyttelsesdagen 2014.
  Hvor finder jeg de slides, der blev vist under præsentationerne?

  • Kære Astrid Levin,
   Det glæder teamet bag tilrettelæggelsen og afviklingen af Databeskyttelsesdagen, at du synes om arrangementet. Oplæggene vil blive lagt ud på bloggen indenfor nogle få dage.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: